Lucka 18. Waffle

Ursprungsintervju från 2013

Waffle är målaren från norr. Med färg och humor är han en av de som förgyller graffiti Sverige. Här är en lucka som får dig på bra humör om du gillar grym graffiti.

Victor – Tja! Läget? Kul med jul?
*Wafflw' – Tjabba! Jofan alla tiders! Rätt så mysigt, Massor av gott käk, ska testa Jul-Waffles i år!

Hur är läget i norra Sverige?
Kallt och mörkt på vintern men sommaren här uppe i Norrbotten är oslagbar, Luleå har ju flest soltimmar i Sverige.

Vilka är grymmast nu i skogen ovanför Stockholm?
Om man drar sträcket vid Stockholm så har vi ju mer än halva Sverige att beta av. Så det finns gott om guldkorn!

Vad beror det på att graffitimålare från norr är så trevliga?
Har fått höra ofta att norrlänningar är softa! Tycker själv att det stämmer. kanske har något att göra med att vi är jordnära, säger inte saker i onödan.

Hur har stilen utvecklats den senaste tiden bland graffitimålarna i norr?
Sedan vi fick upp internet hit för något år sedan så har stilarna utvecklats åt många håll. Man hinner knappt med!

Vad skriver du?
Waffle, WLC, MOLL, GS, LÖWENBROS

Varför Waffle?
Hur jag fick den från början vågar jag inte gå in på. Hur det blev waffle kommer jag typ inte ihåg, det ba blev. Jag gillar våfflor som fan och färgen på en gyllenbrun våffla mmmmmmmm!

Måste fråga, hur firar du Våffeldagen?
Eftersom jag inte får presenter mer på min födelsedag så längtar jag mer efter våffeldagen, det är som min nya födelsedag! Vi käkar oss sängliggandes på våfflor och smet tills man hamnar i koma i soffan. Väl nere i soffan så super man ner sig!

Hur länge har du målat?
Fick en sexa Auto-K av morsan för 10-12 år sedan. Det var då det började. Hade gnisslat med någon pilotpenna innan.

Varför började du med Graffiti?
Jag har alltid gillat att rita och så men minns när jag åkte tåg i Italien och såg massa graff på alla vagnar där, det var så coolt så började rita massa coola ord och pilar i ritblocket jag hade med!

Cyklade sedan runt i Luleå med farmors gamla kamera och fotade all graffiti jag hittade. Satte upp de fetaste på väggen hemma, det var många Glöm, Jekel och Record-målningar som hamnade på väggen vid 2001-2002.

Varför har du fortsatt med graffiti?
Har aldrig velat sluta, kan inte tänka mig hur det skulle vara om jag hade slutat heller. Man träffar så himla många sköna människor. Graffiti är så mycket mer än att bara måla.

Vilka graffitimålare har du målat med som imponerat dig på något sätt?
Jag gillar att måla med nya målare så ofta jag kan. Det är kul att resa runt och träffa nya. Jag får inspiration av de flesta jag målar med, vissa inspirerar så klart mer än andra och på olika sätt. Same imponerade när han var på besök uppe i norr. Han hade koll på det mesta och var sjukt kittad. Tack vare att han hade med sig en sol-laddare till telefonen överlevde vi en expedition i fjällen efter några felbedömningar på kartan haha! Sedan är ju hans målningar på en egen nivå.

Har du någon rolig knas historia att berätta?
Var och härjade i huvudstaden för några år sedan, jag och king Tripple stod och brände ett elskåp på söder när Promoe glider förbi och lånar en burk och lägger några tags. Glider vidare och går rakt in i ett bakhåll i en tunnel när 4 snutar kommer från vardera håll och gnider upp en mot väggen, blir visiterad av två snutar samtidigt men lyckas lika smidigt som Tobbe trollkarl hålla min kamera borta från deras snokande händer. Inne på stationen lyckas jag trolla mig genom ännu en visitation. Sedan inne i cellen trodde man allt var lugnt, ah kameran klarade sig och bilderna på promoe, första tuben mm låg i säkert förvar i kallingarna. Lugnet hann inte vara särskilt länge när celldörren slits upp och en snut ber mig dra ner kallingarna där kameran låg under min svettiga pung. Ner med kallingarna och där låg kameran och glänste, Snuten som troligtvis var blind eller var upptagen med att stirra på min slaka snorre bad mig att dra upp dem igen sedan gick han. Phew! Så jag drog åt kamerasnöret runt pungen och somnade skrattandes.

Vilka länder har du målat i?
Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrike, Spanien, Usa, England. Ska dra och köra några waffles i Indien nu efter jul tänkte jag!

Vilket land är favoriten?
Ett soft ställe i höjd med Polcirkeln i midnattssol och några Löwenbräus det är i alla fall favoriten. Gillar också landet där Löwenbräu kommer ifrån, Tyskland, där ska jag måla mer.

Vad tycker du om graffitikulturen och scenen i Sverige?
Vi har jäkligt många bra målare i Sverige! Många bra stilar.

Vad tycker du om tågscenen i Sverige?
Nu har ju alla sin egen bild av hur scenen ser ut beroende av vilka de följer på tumblr och instagram så det är lite svårt att säga. Reptoid brukar vara bra på att visa hur det står till i landet. Jag gillar att hålla på allt mitt stål ;)

Vilka graffitimålare ger dig inspiration?
Hmm, inspireras av så många som sagt så är svårt att nämna några bara men Pubbsnubbarna gör alltid galna grejer och får skön helhet på grejerna, samma med wildboys. Sen har vi ju norrbottningarna Spong lion och M-root som aldrig slutar inspirera.

Vilken burk gillar du mest?
Gillar olika burkar till olika ändamål, En varm sommardag i ett fame så föredrar jag Mtn 94. Vintertid i meterhög snö på ett frostigt gods gillar jag Molotow. ska det gå undan så gillar jag Montana

Vilken cap?
Tänkte säga Ny-fatcap, men det är bara för att den är snyggast. så får säga typ Mtn orginal den är skön. Om jag bara fick välja en cap resten av livet så skulle jag nog ta en pink dot, bra sprut och lätt att strypa ;)

Vad handlar graffiti om för dig?
Att ha kul med massa polare, resa runt och träffa nya.

Vad gör du om tio år?
Har en liten dröm att dela på ett strandhus vid medelhavet med Otur. Men man vet ju aldrig kan vara en takvåning i Nyc också, haha. Kanske sker redan i det nya guldåret 2014! Måla kommer jag alltid att göra, im hooked!

Någon hälsning till dem som läser?
Hälsningar till alla Löwenbros och crew polare! Hoppas alla har en god jul och ett gott nytt år!

Vad vill du säga till nya och yngre graffitimålare? Något tips att skicka med?
Ibland kan det kännas hårt, men det blir värre.

Tack Waffle! Vi ser fram emot att fortsätta se dina målningar även framöver. Blessings / Victor

Följ Waffle på nätet:
https://www.instagram.com/sweetstreet/